Позлатените бижута (гривни и колиета) – предпочитан дамски подарък

Когато дойде време за избиране на подарък, винаги имаме едни и същи съмнения: ще подберем ли подходящия? Ще го хареса ли този, за когото е предназначен? Как можем да покажем любовта или привързаността си с този подарък? Един от начините да покажете обич и да осигурите успех е да направите наистина подходящ подарък. Когато той е предназначен за жена, бижутата са отличен избор. За да не се колебаете от какъв материал да са изработени, ще напомним, че благородните метали винаги са добро решение. Цената обаче не винаги е по джоба на всеки…

Затова има още по-добър вариант – позлатени колиета и позлатени гривни.   

Подаването на подарък е идеален начин да покажем обич към хората, на които държим. Освен това, ако този подарък е бижу, неговата сантиментална и материална стойност се умножава.

Ето няколко причини, които ще ви убедят, че позлатеното бижу е най-предпочитаният подарък за жена:

Това е най-добрият спомен: подаръкът има способността да помогне за запомнянето на момент или повод, който може да бъде от работно постижение до годишнина, превръщайки се в символ.

Позлатените колиета и гривни са личен и уникален подарък. Могат да се поднесат като убедителен знак на обич. Ако подарите бижу по специален повод, вие му добавяте сантиментален нюанс.

Подаряването на позлатено колие или гривна е начин да предадете чувство или момент на човек, който винаги ще носи близо до сърцето си. В миналото египтяните са символизирали любовта като кръг, тоест като пръстен. Ето защо пръстените традиционно се носят на безименния пръст заради връзката, която има със сърцето, а кръговете са и традиционен орнамент във всяко друго бижу. В TvoetoBiju.com можете да намерите разнообразие от позлатени колиета и гривни.

Този подарък е сигурен хит: като подарявате позлатено бижу, вие си гарантирате успех всеки път. Ако имате повод да потърсите подарък и искате да го направите както трябва, намерете идеалния подарък в TvoetoBiju.com.

Когато подаряваме бижу, ние добавяме по-висока сантиментална стойност към него, отколкото ако собственикът му си го е купил сам. И това е нещо, което трае във времето, тъй като по принцип бижутата издържат дълго време. Дори в много случаи те преминават от поколение на поколение, а вече е известно, че бижуто е за цял живот.

Подаряването на бижута би могло да бъде синоним на приятелство, обич, добър вкус, любов и благодарност. Следователно, това ще бъде подарък, който ще бъде зареден с допълнителна сантиментална стойност, която ще го направи още по-специален.

Повечето хора, особено жените, са свикнали да носят бижута. Следователно, ако им подарите позлатено колие или гривна, това е практичен и полезен подарък, както и естетически красив.

Бижутата са добър подарък, но на кого може да ги подарим? Е, като се започне от основата, че трябва да го подарим на такива, които харесват аксесоари, идеалните хора за подаряване на бижу са специално за партньор, приятели и близък роднина. Тъй като ще познавате добре вкусовете им, за да намерите идеалното бижу за тях.

Мъжките бижута от медицинска стомана са винаги актуални

Светът се движи напред с удивително бързи темпове, а бижутерийната индустрия се развива заедно с него. Новото поколение потребители в последно време все по-активно се отдръпват от традиционните метали като златото и среброто. Медицинската стомана, която е по-издръжлив и чист материал, постепенно се превърна във фаворит, което води до феноменален ръст на търсенето й по целия свят.

Мъжко колие с кръст от TvoetoBiju.com

Бижутата от медицинска стомана набират популярност с всеки изминал ден сред мъжете и поради всички основателни причини. И всички знаем за нейните плюсове, свързани с това как изглежда и се чувства човек, когато я носи, и колко лесно се поддържа. Тези бижута превъзхождат повечето от традиционните материали, които са били използвани досега за направата на подобни украшения! 

1) Медицинската стомана е устойчива 

Медицинската стомана е известна с това, че е неразградима и 100% рециклируема. Въглеродът, отделян от производството и обработката на този материал, е изключително нисък и не натоварва околната среда. 

Ето защо бижутата от медицинска стомана за мъже са толкова търсени, защото са здрави, устойчиви и успокояващи и, не на последно място, не вредят на околната среда. 

2) Безопасна е  

Лошо е, когато разберете, че имате алергии към метали и вече не можете да носите много от бижутата си. При бижутата от медицинска стомана това не е проблем, тъй като е хипоалергичен метал. Човек с всякакъв тип кожа, нормална до чувствителна, може да го носи без никакви притеснения.

3) Издръжлива е 

Тъй като този метал не корозира, нито ръждясва, нито потъмнява, бижутата от него издържат много дълго в почти перфектна форма. Разходите за поддръжка на бижу от медицинска стомана са много, много ниски, което прави всички много щастливи. Така че носете бижутата си, без да се притеснявате, че ще ги износите.

4) Лесно достъпна е

Производството на мъжки колиета от неръждаема стомана например е с по-ниска цена в сравнение с други метали и суровини. Бижутата, изработени от медицинска стомана, са с високо качество поради здравината на този материал, придава на украшенията здрава основа и е лек за джоба на потребителя.

5) Те са универсални

Бижутата от медицинска стомана са известни със своята гъвкавост. Този метал може да бъде формован и изработен във всеки дизайн и стил, който човек иска, и да бъде персонализиран според нуждите му с лекота. Има много различни стилове бижута от медицинска стомана и просто не можем да им се наситим! На TvoetoBiju.com ще имате възможност да избирате от богат асортимент.

Мъжко колие от медицинска стомана с висулка ангел

Как да почистите бижута от медицинска стомана?

Има някои наистина основни неща, които можете да направите, за да сте сигурни, че любимото ви бижу изглежда лъскаво и перфектно за дълго време. 

Тъй като не корозира и не ръждясва, е доста лесно за почистване. Внимателно избършете бижуто си с кърпа, потопена в малко топла вода и сапун. Почистете го, оставете го да изсъхне и воаля! Любимите ви украшения отново са лъскави и чисто нови. 

За допълнителна мярка съхранявайте бижутата си в платнена торбичка, за да не се надраскат.

Видовете мъжки гривни и техните предимства

Ролята на добре подбраната гривна не е много различна от ролята на всяко друго бижу, като колие или пръстен. Тя е там, за да добави привличащ вниманието акцент – не е в центъра на вашето облекло, но определено е важна част от визията.

Луксозна мъжка гривна от стомана и кожа за по-елегантен стил от IskamChasovnik.com.

Каква визия ще придобие гривната зависи от тоалетите, които обичате да носите. Ако носите костюм и вратовръзка редовно, нещо метално и елегантно изглеждащо е естествено. Ако гардеробът ви клони повече към панталони и тропически ризи, вероятно ще ви стоят по-добре мъжки кожени гривни, или пък такива с въжета и мъниста за завършен по-небрежен вид.

И в двата случая обаче имайте предвид, че ролята на гривната е една и съща: тя подобрява цялостната ви визия. Подобно на много други акценти, тя действа като своеобразно социално „доказателство“, че се стремите и полагате усилия да изглеждате по определения начин. Вие не сте просто човек, който облича костюм, защото трябва – вие сте човек, който отделя време, за да направи костюма да изглежда добре, а гривната помага това да проличи.

Кожена гривна за мъж от IskamChasovnik.com, която пасва на всяко облекло и визия.

Както при колиетата, добре е гривната да изглежда малко износена и изтъркана. Твърде много ярък, чисто нов метал изглежда прекалено лъскаво. Искате хората да мислят, че притежавате гривната от години и сте имали странни и екзотични приключения с нея, нали?

Една последна забележка, която важи за всички гривни – уверете се, че сте оразмерили правилно. Голяма, масивна метална гривна, която се плъзга напред-назад, бързо остарява. Всяко бижу, което тежи повече, трябва да пасне добре; по-леките неща като парчета въже и мъниста могат да имат малко повече хлабина, ако искате. Каквито и мъжки бижута да харесвате – ще откриете подходящи на TvoetoBiju.com.

Личният стил и правилната мъжка гривна

Част от проблема с мъжките гривни е, че повечето класически мъжки облекла като че ли не им пасват. Или поне – със сигурност не са по вкуса на всеки.

Кожени мъжки гривни от сайта TvoetoBiju.com, които лесно пасват на почти всякакво облекло и стил.

Освен ако не съобразите ръкавите си с гривните, които носите. Ако харесвате часовници, важат същите правила. Особеностите с ръкавите правят гривните предимно летен феномен, когато късите ръкави оставят достатъчно място, за да ги покажат. Но можете да ги комбинирате и в тоалети с дълги ръкави – всичко, което трябва да направите, е да използвате малко въображение. Както при всички „правила“ в модата, има изключения и ще има момчета, които правят случайните изключения да изглеждат страхотно. Но в по-голямата си част трябва да се придържате към насоките, особено ако тепърва навлизате в света на бижутата.

Лесно е да изглеждате неуместно, когато носите грешна или несъответстваща на стила ви гривна – все едно се опитвате да направите стилно изявление, но просто нещо не се получава… 

Какви видове мъжки гривни има?

Мъжка гривна от стомана или друг метал

Гривна, която определено не е предназначена за мъже вероятно можете да идентифицирате без никакво стилово обучение: тънките метални ленти, обсипани със скъпоценни камъни, са изцяло дамски бижута.

Класическа мъжка гривна от стомана от TvoetoBiju.com.

Но наборът от възможности е наистина огромен, а не всичко е винаги уместно. Ето някои от основните стилове, които са популярни в днешни дни:

Може да се наложи да държите ръкавите на ризата си малко по-нагоре в сравнение с повечето мъже, в зависимост от дебелината на гривната и къде точно ще я поставите на китката си. Но не го носете върху риза – ще се окажете с абсурдно изглеждаща малка ивица на маншета, стърчаща отвъд гривната.

Избягвайте всичко твърде крещящо. Един-два цвята на метала са подходящи и определено нямате нужда от скъпоценни камъни. Повечето от тези гривни са твърде обемисти, за да се сдвоят с ръчен часовник – това е избор или/или, а не и.

Освен метални гривни, популярни са и тези с въжета и кожи с различни габарити. Някои от тях са украсени, други не. Конопените шнурове от макраме с вплетени в тях мъниста са класически аксесоар за летен, плажен стил. Разбира се винаги на мода са и мъжките кожени гривни.

Те имат предимството, че са много лесни за персонализиране – ако си отделите час или два за практикуване, можете да направите свои собствени. Те са удачни и малко контракултурни за употреба в различен цялостен дрескод.

Все пак не е уместно да носите въжена гривна на среща на борда в консервативна компания (освен ако вече нямате много успешна репутация, в този случай можете да си позволите повече свобода). Но пък можете да си ги позволите навсякъде, където искат да култивират креативно чувство, като студия за графичен дизайн или софтуерни компании.

Гумена гривна 

По отношение на стила, гумените гривни могат да бъдат ярко оцветени и изглеждат доста свежо, което означава, че трябва да ги носите за забавление. Носете ги, когато искате блясък на цветовете и когато отидете на хладно социално събитие, където могат да ви дадат добри за начало на разговор.

Не се препоръчва да носите една и съща гривна всеки ден, без значение какъв е вашият тоалет. Някои хора ще го направят, но се опитайте да намерите по-добър начин да изразявате себе си и да допълвате визията си.

Изборът е личен, на всеки мъж и трябва да правите, каквото сметнете за добре по отношение на бижутата – но поне ако има нещо, което наистина ви интересува, помислете за други форми на активизъм и дайте шанс на стила си, варирайте малко, докато работите върху него.

Качествени продукти от бамбук за по-чиста природа!

Бамбукът направи революция на пазара на биологични продукти. Материалът се счита за екологично чист и е алтернатива на пластмасата. Наистина ли е така? Как нарастващият интерес към бамбуковите продукти влияе върху природата?

Измамно прилича на дърво, въпреки че от ботаническа гледна точка е трева. Тъй като говорим за него, бамбукът може да нарасне до впечатляващи размери (дори няколко десетки метра!). Той има много имена – учените са успели да разграничат около 1500 вида от това растение. Расте в Индия, Китай, Корея, Малайзия, Филипините, както и в други региони на света. Можете да я срещнете и в полските градини.

Бамбукът е изключително полезно растение. Изчислено е, че може да се използва по 1000 различни начина. Има причина, поради която се нарича „дървото на бедния човек“, защото се използва в много области на живота. Бамбукът се използва за изграждане на къщи, производство на мебели, тъкани, хартия, фураж за животни, съдове и… ковчези. И нищо чудно, защото ако разгледаме свойствата на това растение, ще видим колко голям потенциал има.

Бамбукът на практика има приложение абсолютно навсякъде и във всички сфери. По-долу ще изброим някои от тях:

Бамбукови четки за зъби. Един от най-популярните бамбукови продукти в цяла Европа. Те успешно заместват пластмасовите четки, функционални са, но екологични и по-естетични. 

Туристически комплекти прибори за хранене от бамбук. Издръжлива алтернатива без пластмаса на прибори за еднократна употреба, често използвана при хранене навън или на партита. 

Кухненски аксесоари. Бамбукът също често се използва в кухнята и от него се изработват природосъобразни продукти за кухненското обзавеждане. И с добра причина – бамбуковите аксесоари са не само леки, но и по-издръжливи и за разлика от дървото не абсорбират миризми, устойчиви са на петна и са антибактериални. Бамбуковите прибори за хранене и готвене не надраскват тенджери или тигани или оставят токсични остатъци като пластмасови инструменти. 

Детски продукти. По същите причини, както по-горе, се предлагат и бамбукови аксесоари за деца, които са направени без вредни вещества. Те са природосъобразни и екологично чисти.

Бамбуковите клечки за уши са перфектна алтернатива на стандартните, изработени от вредна пластмаса.

Козметични аксесоари.  Бамбукът може да се използва широко и в нашите бани. Така например наред с други интересни продукти, супер популярни са и бамбуковите клечки за уши за многократна употреба, които успешно ще заменят клечки за уши за еднократна употреба, острие за самобръсначка за многократна употреба с дръжка от бамбук или козметични подложки за многократна употреба.

Също така по магазините много често се предлагат и шкaфове и друго подобно обзеваждане за баня изцяло изработено от бамбук, без никакво наличие на пластмаса.

Как да изберем подходяща мъжка гривна за себе си или за подарък?

Харесваните мъжки гривни през годините, подобно на всяко друго нещо свързано с модната индустрия, са се променяли хиляди пъти. Сигурно и ти си спомняш за старите метални гривни и синджири, които бяха изключително актуални, или пък неоновите светещи гривни, а защо не дори до любимите ни гривни от мидени черупки, с които се хвалеше всяко дете, отишло на море?

Без значение от предпочитанията, едно нещо със сигурност не се променя през годините, а именно желанието на мъжете да носят гривни. Това е нормално, защото както не веднъж сме казвали – мъжете имат два аксесоари. Това са гривната и часовника. В тази статия ще дадем кратки насоки относно избора на подходяща гривна за подарък – на любим човек или пък на себе си, защо не?

Гривната е лесен за носене и съчетаване аксесоар, една малка кожена връв или пък по-луксозен вариант с мъниста и естествени камъни лесно ще се впише във визията на всеки мъж и в същото време ще му придаде нова доза атрактивност и самочувствие.

Накратко, за да ти стои добре една гривна, то тя трябва да допълва твоята визия и да пасва по естествен начин в нея. Как да го постигнеш?

1.Избери подходящ размер на гривната си

Важно е гривната да стои добре по-ръката, нито твърде широко, нито пък твърде тясно и плътно по нея. В зависимост от китката ти трябва да носиш по-голяма или по-малка гривна. За по-тънки ръце се препоръчват по-малки гривни, разбира се и обратното.

В този ред на мисли ти препоръчваме, ако избираш гривна за подарък да се спреш на модел с регулиране на дължината. Повечето луксозни мъжки гривни с мъниста или естествени камъни са точно такива. Освен, че притежават много атрактивен външен вид са добър избор, тъй като най-вероятно ще паснат перфектно на ръката на новия си притежател. Той сам може да ги стесни по своя преценка и така ще прилегнат изключително точно.

Луксозна мъжка гривна с мъниста и тигрова глава, която има опция за регулиране на дължината

Друго предимство на този тип гривни като от горната снимка е, че могат много лесно да се съчетават и с часовник. Тоест може да се носят на една и съща ръка, заедно с часовника или пък на другата ръка. Така предоставяте по-голям избор на човека, за когото е предназначена гривната. Съответно шансът да сполучите с подаръка е още по-голям.

2. Избери тип гривна според личния си стил

Сега ще кажеш, че нямаш такъв или не знаеш какъв стил има човека, на когото искаш да я подариш. Това едва ли е точно така. Просто погледни как се обличаш, или как се облича той. Какво искаш да внушиш, каква е твоята индивидуалност и какви са другите ти аксесоари? Отговориш ли на тези въпроси ще избереш бързо и лесно точната гривна.

Ако обичаш лъскави, луксозни, златисти и привличащи вниманието аксесоари, то може да разгледаш модели подобни на снимката малко по-горе. Разбира се може да бъдеш привърженик на някои по-естествени и натурални материали. Тогава виж тази снимка тук:

Класическа изчистена мъжка гривна с естествени камъни, лесно се съчетава и с часовник

Гривните от естествени материали най-често са изработени от естествени камъни, мъниста, кожа или пък дори дърво. Важно е да знаеш, че гривната на ръката ти изпраща послание на околните, дава им информация за теб, може да е свързана с конкретна случка, събитие или нещо друго. Също така винаги може да се намери някой любопитен събеседник, който да те попита с какво е свързана. Е, ако нямаш точната история, просто си съчини нещо интересно!

3. Точната гривна за точния повод

Познаваме мъже, които просто обожават да носят мъжки гривни. Те имат много различни видове и ги носят често в своето ежедневие, но за да бъдем честни, това са по-скоро малка част от мъжкото съсловие. Повечето мъже си купуват гривна сами, когато им предстои определено събитие. В зависимост от повода и визята си, те избират най-добрата според тях гривна. С пълна сила това важи и за подаряване на гривна, ако ще подаряваш гривна за повод, то е хубаво да знаеш какъв ще е точно той.

Лично ние винаги ще ти препоръчаме да заложиш на по-дискретна и елегантна гривна с възможно най-изчистен дизайн. Ако ще е метал заложи на златисто, сребристо или черно, просто тези трите са най-лесни за комбинация. Ако са мъниста или естествени камъни, положението е горе-долу същото. При кожата е ясно – кафяво или черно.

Това са нашите супер кратки съвети за избор на мъжка гривна. Разбира се винаги всичко е индивидуално. В крайна сметка ти можеш да избереш сам най-добре какъв тип гривна би ти подхождала най-точно. Ако пък си решил да подаряваш мъжка гривна, то едва ли можеш да направиш кой знае каква грешка с избора си. В интернет е пълно с красиви и практични мъжки гривни, просто избери една и направи перфектния подарък!