Часовникът – бижуто на мъжа

  Млада дама пита изискан господин на улицата: “Извинете, колко е часът?”. Той поглежда марковия си часовник и отговаря. Нежното създание е впечатлено от скъпия аксесоар и не скрива възхищението си. След този съвсем банален въпрос двамата отиват на кафе, а няколко месеца по-късно вдигат и сватба. Този христоматиен пример често се разказва от производителите на часовници. Правят го, защото мнозина представители на силния пол подценяват значението на часовника. Според модните спецове това е бижуто на мъжа и придава допълнително очарование на цялостния външен вид.
   

 За младите момчета часовникарските гиганти разработиха огромни серии спортни модели. Обикновено те са с каишка от плат, а циферблатът е от пластмаса. Моделите за тийнейджъри са в изключително цветово разнообразие – като се започне от патешко жълто, минава се през червеното и се стига до лилавото.
 

   Далеч по-различно стоят нещата при улегналите мъже. Най-известните марки “Ролекс”, “Лонжин”, “Радо”, “Сейко, “ Омега”, “Ситизен” се надпреварват да ги ухажват с всякакви изкушения. В последните години бе наложена квадратната и правоъгълната форма на циферблата, но класиците отново се довериха на кръглата.

 

Източник: magi.triada.bg





{START_COUNTER}