На кого какъв камък да подарим

Не чакайте последния ден за подарък. По-добре подарете едно малко бижу, което ще подчертае индивидуалността на получателя му. За избора на камъка ще ви помогнем. Скъпоценните камъни не са само за украшение. Древно индийската медицина "Аюрведа" ги препоръчва като средство за лечение на различни заболявания. За целта трябва да ги поставите на чакрите (телесните точки, през които според прастарото учение организмът си набавя енергия). Ето как действат те:


   
    АКВАМАРИН – охлажда страстите, успокоява, предпазва от депресии (семейни мъже, пробвайте), кара уморените очи да заблестят, успокоява сърбежа при алергия и дерматит, освобождава от потиснатостта и отпуска мускулатурата.
    АЛЕКСАНДРИТ – вярва се, регулира образуването на кръвта, укрепва кръвоносните съдове, възвръща поривите на младостта, подобрява кожата.
    АМЕТИСТ – предпазва от пиянство. В миналото красавиците са изглаждали бръчките си и са премахвали луничките си с него. Символ на вярната и предана любов.
    ПЕРЛА (БИСЕР) – дарява красота. Смятало се е, че блясъкът на перлата зависи от здравето и настроението на неговия притежател. След смъртта му бисерът потъмнява.
    ГРАНАТ – дарява дружба и вярност, нормализира кръвното налягане, повишава сексуалната мощ и регулира състава на кръвта.
    ДИАМАНТ – увеличава способността за съсредоточаване и творческите способности, активизира дейността на половите органи и укрепва имунната система.
    КЕХЛИБАР – лекува ангини, заболявания на ушите и очите.
    КОРАЛИ – носят се против урочасване. Лекуват рани, язви, укрепват паметта.
    НЕФРИТ – свещения камък в древен Китай. Съществувало е поверие, че тронът на Буда е от нефрит. Против болки на черния дроб и бъбреците.
    ОПАЛ – покровител в трудни ситуации. В древен Рим на притежателите му се е приписвало свойството да въздействат върху умовете на хората, оправя сърдечния ритъм, подпомага храносмилането и е балсам за нервите.
    РУБИН – камък освобождаващ от всякакви тревоги. Символизира пламенна и страстна любов. Вярва се, че спира кръвотечения, лекува рани и епилепсия. Смятан за свещен в древна Индия.
    КАРНЕОЛ – предпазва от травми и кръвотечения.
    СМАРАГД – облекчава сърдечни и стомашно-чревни заболявания.
    ТУРМАЛИН – регулира кръвното налягане и функциите на вегетативната нервна система, стимулира съпротивителните сили на организма.
    ТЮРКОАЗ – успехи и късмет в живота, примирение, успех и изобилие.
    ТОПАЗ – помага при депресия, отстранява страховата невроза, облекчава ревматични и артритни болки и регулира дейността на черния дроб.
    ХРИЗОЛИТ – дарява на хората честност и откровеност.
  

Източник: magi.triada.bg 





{START_COUNTER}